Szavazások

Ön milyen gyakran alkalmaz Hostesst?
 

Belépés


Hostessekről

Hostess munka ma és a hőskorban

Kezdjük talán egy röpke felméréssel. 180 cm vagy, mindehhez 55 kg, és azon kívül, hogy tisztában vagy az ideális centiméterekben mért méretekkel, rendelkezel is velük? Ha a válaszod igen, elsősorban irigyellek, másodsorban pedig javaslom, hogy keress fel egy modellügynökséget és kamatoztasd az adottságaidat!

Ha viszont a külcsíned és annak profitálási lehetőségeinek latolgatása helyett inkább dolgoznál, szeretsz emberek között lenni, és hiszel a mosoly, mint intézmény mindent elsöprő erejében, akkor a hostess munka való neked!

Mi az hogy hostess?

Ha rákeresel a Wikipédiában a következő meghatározást találod: a következő meghatározást találod:

Hostess: ÿ(háziasszony) A turizmusban rendszerint nagyobb szállodák elõcsarnokában dolgozik. Feladata a felvilágosítás, programszervezés a vendégek részére. Szórakozási, vásárlási segítségnyújtás. Egyes VIP személyek részére külön hostesst is beosztanak. Az évek alatt viszont nem csak a hajunk és a külföldi üzletláncok száma nõ folyamatosan, de ezzel együtt változnak/bõvülnek a munkakörök definíciói.

Ma már nem csak ebben a szoros értelemben használjuk a „háziasszony” szót. Aki a „konzervatív” hostess munkát szeretné művelni, rendszerint legalább egy tanfolyamot el kell végeznie ahhoz, hogy piacképes legyen, és állandó munkaerőként foglalkoztassák. A diákok számára meghirdetett fenti címen futó munkák viszont általában nem igényelnek semmiféle papírt, egészen addig, amíg a közvetlenségről, ambícióról és lelkesedésről hasonlót ki nem állítanak majd. Gyakran kisebb-nagyobb bevásárlóközpontokban kell termékeket népszerűsíteni a vevők körében. Tessék megkóstolni, megszagolni, megtapogatni, ráfeküdni, felpróbálni, kiszínezni… és a lehetőségek tárháza megint megkaphatja az eposzi kellékből állandó jelzőjét, miszerint végtelen.

Természetesen itt sem jelent hátrányt, ha egy esztétikus, jól szituált leányzó áll a pult mögött, de a munka eredményessége – hacsak nem te vagy Claudia Schiffer személyesen – nem ezen múlik.

A legkényelmesebb és legkellemesebb munkák egyikét csípheted el, ha diákként hostessnek jelentkezel.